Dom učenika srednjih škola u Subotici planira proširenje kapaciteta

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Dom učenika srednjih škola u Subotici planira proširenje kapaciteta

Dom učenika srednjih škola u Subotici spremno dočekuje početak nove školske godine. Broj dece prijavljene za dom je i ove godine bio znatno veći od broja raspoloživih kreveta, pa u toj ustanovi planiraju proširenje kapaciteta.

Letnji period, kada su deca bila na školskom raspustu, rukovodstvo Doma učenika srednjih škola u Subotici iskoristilo je za redovno održavanje objekta, ali i rešavanje nekih aktuelnih problema.

„Dosta toga je urađeno na zameni dotrajalih parketa. Imali smo peh, na svu sreću na kraju grejne sezone, da nam je propao gasni kotao i to je investicija od nekih 2,8, milona dinara koju smo uspeli da rešimo iz sopstvenih sredstava i da zamenimo taj gasni kotao. Ono što je posebno značajno uspeli smo da izgradimo novu rashladnu komoru, odnosno hladnjaču, gde ćemo rešiti dugogodišnji problem sa skladištenjem mesa. Naravno urađene su još i neke sitne popravke i dezinfekciono krečenje, tako da u suštini priprema je završena i mi smo spremni za petak kada nam počinju dolaziti deca“, ističe Nenad Kozomora, direktor Doma učenika srednjih škola Subotica.

I ove godine se za smeštaj u dom prijavio znatno veći broj đaka od ukupnog kapaciteta samog objekta. Za 464 kreveta je konkurisalo 555 učenika, pa je tako veliki broj dece ostao ispod crte. Upravo zbog toga rukovodstvo doma planira proširenje kapaciteta.

„Mi smo uspeli da dobijemo sredstva u ovoj godini od grada Subotice za izradu projektno-tehničke dokumentacije, tako da je sprovedena javna nabavka i u toku je sam postupak izrade projektno-tehničke dokumentacije, gde bi se kapaciteti proširili za nekih stotinjak ležajeva. Naravno, negde do kraja godine za projektno-tehnička dokumentacija bi bila završena a onda idemo u drugu fazu, a to jeste da dođemo do rešenja i iznalaženja sredstava kako bi se u nekom periodu nekon toga došlo i do same izgradnje i rešavanje ovog dugogodišnjeg problema“, dodaje Kozomora.

Izdavanjem smeštajnih kapaciteta u letnjem period Dom učenika ostvaruje sopstvene prihode, ali je to ujedno i ustanova koja je registrovana za distribuciju hrane. Konkretno dom ima potpisan ugovor sa jednom privatnom predškolskom ustanovom i jednom školom, što im takođe obezbeđuje stalne prihode tokom čitave školske godine.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas