Dobitnici priznanja „Pro urbe“ subotički lekar Nandor Šejmeši i poslastičarnica „Pelivan“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Dobitnici priznanja "Pro urbe" subotički lekar Nandor Šejmeši i poslastičarnica "Pelivan"

Doktor Nandor Šejmeši, urolog specijalista i poslastičarnica „Pelivan”, ovogodišnji su dobitnici priznanja „Pro Urbe” u Subotici. Ove značajne nagrade dodeljuju se svake godine u okviru obeležavanja Dana grada.

U svojoj četiri decenije dugoj profesionalnoj karijeri doktor Nandor Šejmeši pomogao je brojnim Subotičanima, a i nakon odlaska u penziku, u privatnoj praksi, pacijenti su mu i dalje na prvom mestu. U jednom mandatu bio je i direktor Opšte bolnice u Subotici, a na Odeljenju za urologiju je uveo nekoliko novih hirurških zahvata. Za njega je, kako kaže, ipak najvažnije da je uvek stajao uz svoje kolege, pacijente i njihove porodice.

„Bio sam veoma iznenađen kada sam dobio poziv i kada mi je dodeljena nagrada. Praktično je to najveća nagrada u mom životu. Pošto sam građane Subotice i do sada lečio najbolje što umem, i hvala im na poverenju, ovo me podstiče da i dalje lečim ljude na isti način”, rekao je dr Šejmeši nakon što mu je uručeno prizanje „Pro Urbe”.

Poslatičarnica „Pelivan” je ove godine obeležila stotu godišnjicu postojanja i danas ona predstavlja sastavni deo gastronomske baštine Subotice. Radi se o porodičnoj firmi u kojoj se znanje prenosi generacijama, od osnivača Himeta Nezirovića, preko njegovog sina Bajrama, do unuka i sadašnjeg vlasnika Ismaila. Kako se navodi u obrazloženje, o ukusima se može raspravljati, ali kvalitet ponude i domaćinsku atmosferu poslastičarnice „Pelivan” niko ne može osporiti.

„Dobiti nagradu od grada u kome živite i radite najveće je prizanje. O tome ne treba mnogo pričati. Moja zahvalnost, to je jedan prirodni podsticaj sa kojim ja izražavam svoje oduševljenje. Velika hvala Gradu, prvenstveno predsedniku Skupštine koji me je predložio, gospodinu Balintu Pastoru. Verujem da smo za ovih sto godina mi kao porodica zaslužili ovakvo priznanje”, ističe Ismail Nezirović, vlasnik poslastičarnice „Pelivan”.

Na svečanoj sednici Skupštine grada je, da podsetimo, dodeljeno i zvanje Počasni građanin, a to najviše priznanje koje Grad Subotica dodeljuje uručeno je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas