Đerlek: Zalihe krvi za 24 sata, nedostaju A i nulta krvna grupa

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Đerlek: Zalihe krvi za 24 sata, nedostaju A i nulta krvna grupa

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da Srbiji nedostaju A i nulta krvna grupa i da postoje zalihe krvi na jednodnevnom nivou.

„Nedostaju nam sve krvne grupe, naše rezerve su na jednodnevnom nivou – za 24 sata. Nedostaju nam A i nulta krvna grupa, u teškom smo stanju što se toga tiče“, rekao je Đerlek u sedištu Crvenog krsta u Beogradu.

U Crvenom krstu je danas zajedno sa ambasadom SAD organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u znak sećanja na nevino stradale žrtve u terorističkom napadu na SAD, 9. septembra 2001. godine, kada je za samo 102 minuta stradalo gotovo 3.000 ljudi.

Đerlek govorio da je za Srbiju važno da jača saradnju sa SAD na polju ekonomije i zdravstva jer, kako je naglasio, jakog zdravstva ne može biti bez jake ekonomije.

„Cilj nam je da imamo jako zdravstvo koje će odgovoriti svakom izazovu“, rekao je Đerlek i dodao da današnjom akcijom pokazujemo da smo različiti od drugih, da nećemo podržavati terorizam, da želimo da spasavamo živote za razliku od onih koji ih uništavaju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.