Dejan Ristić: Prisustvom ministarke Popović poručeno da Jasenovac traži pravdu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Dejan Ristić: Prisustvom ministarke Popović poručeno da Jasenovac traži pravdu

Direktor Muzeja žrtava genocida Dejan Ristić izjavio je da prisustvo ministarke pravde Maje Popović u manastiru Rođenja Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu gde je služena liturgija i održano molitveno okupljanje i centralno obeležavanje Svetih novomučenika jasenovačkih poručuje da je Jasenovac mesto koje traži pravdu.

Kao izaslanica predsednika Srbije, liturgiji u Jasenovcu prisustvovala je ministarka pravde koja je prvi srpski državni zvaničnik koji je u zvaničnom svojstvu došao u Jasenovac, od 1945. godine.

Ristić je rekao da su izuzetno pozitivna reagovanja na prisustvo ministarke u Jasenovcu, prenosi RTS.

„Upravo ta poruka, izbor da ministar pravde Srbije bude prvi srpski zvaničnik, koji će nakon 1945. godine posetiti Jasenovac u zvaničnom kapacitetu svoje funkcije, jeste poruka da to mesto traži pravdu. Da traži i ljudsku i istorijsku i božansku i svaku drugu pravdu“, rekao je Ristić.

Ističe i da je jučerašnji događaj bio najposećeniji do sada za ovaj praznik i da mu je prisustvovao veliki broj stranih zvaničnika, Srba iz regiona i dijaspore, veliki broj istaknutih ličnosti iz oblasti kulture, nauke, prosvete, umetnosti, iz javnog života, veliki broj medija.

„Tako da su Sveti novomučenici jasenovački zaista zaživeli u našem narodu i ti prvi septembarski dani kada se obeležava taj crkveni praznik, polako ulaze u našu svest kao onaj segment molitvenog sećanja na sve naše žrtve postradale u Jasenovcu pored onog ljudskog, naučnog, zvaničnog, državnog, a to je 22. april, kada naša država obeležava nacionalni dan sećanja na žrtve genocida“, poručio je Ristić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas