Darivane bebe rođene na Dan grada

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Darivane bebe rođene na Dan grada

Na Dan grada, 1. septembra, u porodilištu subotičke Opšte bolnice rođene su četiri bebe. Kako tradicija nalaže, naše najmlađe sugrađane i njihove majke u subotu su posetili gradski zvaničnici i uručili im prigodne poklone.

Andrej Crnković jedini je dečak rođen 1. septembra ove godine u subotičkom porodilištu.

– Odlično smo i beba i ja. Sve je proteklo u najboljem redu i jedva čekamo da odemo kući i da uživamo sa tatom i sestrom – izjavila je u subotu Lidija Banović, majka novorođenog dečaka dugog 51 cm i teškog 3.700 grama.

Na Dan grada rođene su i tri devojčice, a iz rukovodstva Opšte bolnice objašnjavaju da su porođaji protekli uredno i da se majke i naši najmlađi sugrađani dobro osećaju.

– Deca su pri rođenju dobila visoke ocene vitalnih parametara. Čestitam roditeljima na prinovi, želim im još dece, da budu živi i zdravi i da ih u životu prati dobro zdravlje, radost i sreća – poručio je dr Saša Dželebdžić, direktor Opšte bolnice.

Čestitke novopečenim roditeljima uputili su i gradski zvaničnici, a kako tradicija nalaže oni su u subotu posetili novorođene bebe i njihove majke, te im uručili prigodne poklone.

– U sklopu obeležavanja Dana grada tradicionalno se okupljamo u subotičkom porodilištu kako bismo podelili radost sa roditeljima i pozdravili naše nove sugrađane. Od prethodnog 1. septembra na svet je došlo 1.169 Subotičana, a nema ničeg lepšeg u životu od blagoslova i blagodeti roditeljstva – istakao je član Gradskog veća Srđan Samardžić, te podsetio na pronatalitetne mere koje realizuje Grad – I ove godine opredeljena su sredstva za isplatu jednokratne pomoći trudnicama u iznosu od 15 hiljada dinara, kao i za roditeljski dodatak za prvo dete u iznosu od 10 hiljada dinara. Podsećam i da je doneta odluka o besplatnim vrtićima pri PU „Naša radost“, odnosno da roditelji dobijaju mesečnu pomoć od 10 hiljada dinara za boravak deteta u nekom od privatnih vrtića.

Zamenik predsednika Skupštine grada, Nebojša Crnogorac poželeo je da subotičke ulice, igrališta i parkovi iz dana u dan budu sve ispunjeniji dečjom grajom.

– Jedina izvesna budućnost su naša deca. Uzalud nam sva materijalna bogatstva, infrastruktura i parkovi ako nema dece koja će tu da provode vreme. Svima nam želim što više novih sugrađana i da nam porodilište bude najzaposlenije odeljenje u Opštoj bolnici – podvukao je Crnogorac.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas