„Dani berbe grožđa“ 9. i 10. septembra u Feketiću

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
„Dani berbe grožđa“ 9. i 10. septembra u Feketiću

Feketić će, 9. i 10. septembra, biti domaćin tri manifestacije. Naime, održaće se 51. po redu „Dani berbe grožđa“, 21. „Feketićki susret vinogradara i vinara“ i 12. „Susret kumana“.

Program počinje u subotu, 9. septembra, od 9 časova, smotrom konjskih zaprega seoskim ulicama sa folklornim grupama i sviračima. Predviđene stanice su pijaca, Vinarija „Lodi”, česma „Kerekeš”, Porodično gazdinstvo Deže Konc i Letnja pozornica.

Takođe, u terminu od 9 do 17 časova, održaće se takmičenje u kuvanju ovčijeg paprikaša, koje će se održati na Trgu oko Letnje pozornice. Prijave se mogu izvršiti do 6. septembra, pozivom na broj 062/8270843 (Arpad Juhas). Organizatori po ekipi, uz kotizaciju od 2.000din, obezbeđuju 3kg ovčijeg mesa, drva za loženje i prijatno okruženje.

Na terasi Doma kulture, biće upriličena izložba ručnih radova Udruženja žena „Hestia“, takođe u terminu od 9 do 17 časova, dok će posetioci, od 9 do 15 časova, moći da dođu na prezentaciju streljaštva i kumanskih igara na Trgu oko Letnje pozornice.

Za nedelju je predviđeno praznično bogosluženje u reformatskoj crkvi sa početkom od 09. časova i 30 minuta.

Organizatori naglašavaju da zadržavaju pravo promene programa, kao i da ne odgovaraju za postupke trećih lica, tj. učesnika i gostiju događaja.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas