Danas u Srbiji oblačno, u toku noći očekuje se ledena kiša

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danas u Srbiji oblačno, u toku noći očekuje se ledena kiša

U Srbiji će vreme biti uz više oblačnosti, dok se intenzivnija ledena kiša očekuje u noći između srede i četvrtka (17/18.01.), na širem području istočne Srbije (u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji), saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

U toku dana se slabe mešovite padavine (sneg i kiša uz poledicu) očekuju ponegde u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, u ostatku zemlje umereno oblačno, toplije i vetrovito – duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

Kiša se ponovo očekuje posle podne i uveče najpre u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima, dok će se temperature kretati od minus pet do 13 stepeni, a u Negotinskoj Krajini hladnije.

U Beogradu će vreme biti umereno oblačno, veći deo dana bez padavina, toplije i vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistoèni vetar (košava), a temperature će se kretati od minus dva do 11 stepeni.

Kako se navodi kiša se povremeno očekuje uveče i u toku noći.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas