Danas hladnije, pre podne slabe padavine, po podne i uveče razvedravanje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Danas hladnije, pre podne slabe padavine, po podne i uveče razvedravanje

U Srbiji će danas biti hladnije. Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, sa slabim padavinama – u nižim predelima mešovite padavine kiša, susnežica, ponegde i kratkotrajan sneg, a na planinama sneg.

Pre podne na krajnjem severu, a posle podne i uveče i u većini ostalih predela postepeno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

Vetar slab i umeren, u severnoj i istočnoj Srbiji povremeno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni pravac.

Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 8 stepeni.

I u Beogradu hladnije. Ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, sa slabim padavinama – kišom i susnežicom, u višim delovima grada i sa kratkotrajnim snegom. Od sredine dana postepeno razvedravanje.

Vetar slab i umeren, kratkotrajno i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni i jugoistočni pravac. Temperatura bez većeg kolebanja od 3 do 5 stepeni.

U Srbiji u četvrtak ujutro mraz, tokom dana umereno oblačno i suvo, a samo u Vojvodini ponegde s kišom. Južni i jugoistočni vetar u pojačanju, naročito u košavskom području i na planinama.

U petak nagli porast temperature, vetrovito i suvo. Maksimalna temperatura od 14 do 22 stepan, a samo u Timočkoj Krajini hladnije, do 7 stepeni.

Na planinama intenzivno topljenje snežnog pokrivača u kombinaciji sa jakim vetrom. Uveče na krajnjem severu Srbije, a u toku noći ka suboti i u ostalim krajevima jače naoblačenje s kišom, koja će padati i na planinama.

Za vikend, 2. i 3. decembra, zahlađenje uz kratkotrajni prelazak kiše u sneg.

Početkom naredne sedmice, 4. i 5. decembra suvo i prohladno, a u sredu, 6. decembra, ponovo mestimično slabe padavine – susnežica i sneg.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas