Da li znate koja je omiljena hrana miševa i šta ih najviše privlači da dođu u vaš dom?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li znate koja je omiljena hrana miševa i šta ih najviše privlači da dođu u vaš dom?

Nažalost, određena hrana koju držite u ostavi može privući miševe. Ako se već borite sa nekom vrstom glodara ili jednostavno želite da ih izbegnete, važno je da znate koja hrana je neodoljiva za štetočine.

Čokolada

Od svih namirnica na jelovniku miševa, čokolada im je definitivno omiljena. Razmislite o skladištenju slatkiša u plastičnim posudama koje se mogu ponovo zatvoriti kako biste sprečili glodare da nasrnu na vaše omiljene poslastice.

Voće i povrće

Stručnjaci kažu da miševi posebno vole hranu koju mogu naći u prirodi, a jedna od omiljenih namirnica im je bobičasto voće. Miševi često jedu sa grmova malina i kupina, kao i sa stabala jabuke i kruške u divljini, pa će ih privući i kuće. Uverite se da u kuhinji nema pokvarenog voća ili ostataka voća.

Orašasti plodovi

Miševi vole kikiriki, orahe, bademe i razne druge orašaste plodove. Ove grickalice bogate proteinima su odlična hrana i izvor energije za miševe. Kao i kod slatkiša, bilo bi pametno čuvati orahe u zatvorenim posudama.

Puter od kikirikija

Pun je proteina i savršena je kombinacija ugljenih hidrata i slatkoće koja miševima daje energiju koja im je potrebna. Miševi su privučeni jakim mirisom i dodatkom šećera u puter od kikirikija. Najbolje ga je držati visoko i u tegli, a ne u donjim delovima ostave.

Semenke

Miševi vole hranu bogatu ugljenim hidratima, uključujući žitarice i semenke. Ali nema razloga da ih potpuno zabranite iz kuhinje: samo pazite da namirnice poput pirinča, kinoe, kokica, čia semenki, sočiva, suncokretovog semena a i ječma čuvate u hermetički zatvorenim teglama ili plastičnim kontejnerima umesto u originalnim kesama ili kutijama . Takođe bi trebalo da se pobrinete da očistite sve ostatke koji su ostali u vašim ormarićima.

Meso

Iako je malo verovatno da će miševi pronaći put do vašeg frižidera, meso je i dalje glavna atrakcija ako ostane u smeću nakon što je bačeno. Sve ostatke mesa bacite u zatvorenu vreću za smeće i izvadite što pre. Osim ostataka mesa u smeću, miševe će privući i miris suhomesnatih proizvoda.

Hrana za kućne ljubimce

Čuvanje hrane za kućne ljubimce u otvorenim vrećama, na podu ili u kuhinjskoj ostavi je recept za problem glodara. Hranu za kućne ljubimce treba čuvati u zatvorenim posudama kako se miris koji privlači miševe i druge glodare ne bi širio.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.