Da li ste znali da možete da spavate, a da se kuća sama čisti?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li ste znali da možete da spavate, a da se kuća sama čisti?

Čišćenje kuće je zahtevan posao koji zahteva trud i vreme. Međutim, uz nekoliko jednostavnih trikova, sada možete pustiti prljavo posuđe i tvrdoglavi kamenac da se sami očiste.

Teško je poverovati, ali postoje neki kućni poslovi koji se mogu sami pobrinuti za sebe dok noću mirno spavate. Donosimo vam jednostavna rešenja koja će vam olakšati svakodnevne kućne poslove.

Nagomilavanje kamenca u glavi tuša

Nagomilavanje kamenca može lako da izazove začepljenje glave tuša i time oslabi pritisak vode tokom vremena. Da biste očistili te tvrdokorne naslage, napunite plastičnu kesu sirćetom. Zatim odvrnite glavu tuša i uronite je u vreću sirćeta. Uverite se da je torba čvrsto vezana i ostavite je preko noći. Sirće će obaviti svoj posao i do jutra razbiti kamen.

Uporne mrlje na tiganjima i loncima

Ako vam se desi da zagorete hranu tokom kuvanja i ostanu tvrdokorne naslage koje je teško ukloniti, napunite šerpu ili šerpu toplom vodom, dodajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoji. Ujutru nežno operite sunđerom za čišćenje, a zatim isperite mlakom vodom.

Mast na šporetu

Čišćenje masnoće sa šporeta može biti izazovan posao. Pre spavanja uveče, očistite delove šporeta rastvorom amonijaka. Stavite ¼ rastvora amonijaka u plastičnu kesu i kada se ujutro probudite, masne i tvrdokorne naslage će biti stvar prošlosti.

Rđa na metalnim predmetima
Možete pokušati da rešite ovaj problem pomoću kola. Potopite zarđali predmet preko noći, a zatim ga ujutru lagano četkajte.

„Mokre“ mrlje na tepihu ili kauču

Ako je slučajno neko pokakao na kauč ili tepih i vaš nameštaj je postao žrtva lepljivog i mokrog nereda, ne brinite. Napravite mešavinu sode bikarbone i vode. Uzmite kašiku i rasporedite smesu na željeno mesto. Ostavite da se osuši preko noći, a kada se probudite, samo usisajte ostatak smeše.

Kamenac

Ako se kamenac nakuplja u vašem čajniku, nema potrebe za panikom. Isecite limun, stavite ga unutra i dodajte vodu. Pustite da voda provri, a zatim sklonite kotlić sa vatre i ostavite preko noći. Limunska kiselina će izvući vagu.

Dečije igračke za kupanje
Gumene patke i plastični čamci mogu ponovo biti kao novi ako pomešate ¾ šolje sirćeta u litru vode. Ujutro dobro isperite igračke i ostavite ih da se osuše.

Mrlja od crvenog vina
Ako ste prosuli vino po omiljenom tepihu, nanesite so na mrlju i poprskajte mineralnom vodom. Ostavite preko noći i operite tepih ujutru.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.