Da li ste znali da jaja možete da skuvate i na ovaj način?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li ste znali da jaja možete da skuvate i na ovaj način?

Svi mi smo nekoliko puta omanuli prilikom tako jednostavnog procesa – kuvanja jaja. Ili nam ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a neretko se dešava i da ljusku jedva skinemo. Mukama je došao kraj, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah “skliznuti”.

Popularna američka kuvarica, Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok poznatija kao KatCanCook, otkrila je da pomoću pare možete da napravite kuvana jaja bez ikakvih peripetija i koja provereno uspevaju – uvek.

Da bi ih napravila, Ketlin je šerpu napunila sa malo vode, u nju stavila rupičastu metalnu posudu, koja ne sme da dodiruje vodu, pa u nju jaja i poklopila. Jaja se kuvaju na pari, na visokoj temperaturi, oko 12-14 minuta. Ova metoda funkcioniše tako što vrela para čini da se protein iz belanaca skupi, što ga povlači od membrane ljuske.

Video je postao veoma popularan na društvenim mrežama, a ljudi su u skoro svakom komentaru izražavali svoje oduševljenje jednostavnim trikom.

“Sada i moja osmogodišnja ćerka može da pripremi sebi doručak”, napisala je žena.

“Čekaj, zašto ovo nikada ranije nisam probao. Probaću ovo sutra”, napisao je drugi, dok je jedna žena rekla kako svaki dan jede barena jaja i da će joj ovaj trik sigurno mnogo značiti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas