Da li je ovo najstrašniji sajt na internetu?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li je ovo najstrašniji sajt na internetu?

U moru internet-stranica koje bude osećaj neprijatnosti, jedna se posebno ističe, podsećajući nas na krhkost naše onlajn privatnosti.

To je nedavno popularni sajt na društvenim mrežama po imenu “Insecam”. On pruža pristup velikom broju kamera širom sveta bez ikakve potrebne šifre, ne zato što su kamere hakovane, već zato što nisu dovoljno dobro obezbeđene.

Ovaj sajt postao je poznat kao “najjeziviji sajt na internetu” jer omogućava nezaštićen uvid u kamere različitih lokacija. Sve što je potrebno je klik na “thumbnail” kako bi se otvorio prikaz sa odabrane kamere. Klikom na kameru, korisnik može dobiti dodatne informacije, uključujući i koordinate na kojima se kamera nalazi, a ispod se nalazi mapa koja precizno prikazuje lokaciju.

Dok neke od ovih kamera očigledno služe u naučne svrhe za posmatranje divljeg sveta ili slično, postoji i komercijalna upotreba. Kamere pružaju uvid u parkinge ili unutrašnjost prodavnica. Sajt omogućava korisnicima da poređaju kamere po popularnosti ili drugim kriterijumima.

Zanimljivo je napomenuti da je moguće kontaktirati vlasnike kamera putem sajta, jer se navodi da bilo ko može poslati zahtev za uklanjanje prikaza sa određene kamere. Ovo dodatno naglašava potrebu za boljom zaštitom onlajn privatnosti i podseća nas na ozbiljnost ovog pitanja u današnjem digitalnom dobu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.