Da li je konzervirana tunjevina uopšte zdrava?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li je konzervirana tunjevina uopšte zdrava?

Konzervirana tunjevina može ponuditi pregršt prednosti poput proteina i stimulativnih i zdravih masti, ali takođe dobija lošu reputaciju zbog toga što ima više natrijuma od mnogih drugih konzerviranih namirnica, kao i što može dovesti do izlaganja živi.

Svi znamo da sveža riba može biti skupa i da je ponekad potrebno više vremena za pripremu.

Ako volite ukus ribe, kao i njene prednosti za zdravlje srca i mozga, izbor nečega poput konzervirane tunjevine može biti logičan izbor.

Međutim, da li je konzervirana tunjevina uopšte zdrava?

Živa, koja se nalazi u mnogim različitim vrstama ribe i morskih plodova, izaziva sve veću zabrinutost zbog efekata koje može imati na naše kognitivno zdravlje i mentalne funkcije.

I sa svim ovim suprotnim razmišljanjima o jedenju konzervirane tunjevine, mnogi ljudi se mogu zapitati da li je uopšte vredno jesti.

Mnogo toga treba razmotriti pre nego što sebi napravite sendvič od tunjevine.

Konzervirana tunjevina je bogata korisnim hranljivim materijama kao što su proteini i omega-3 masne kiseline i može biti ukusna užina koja će vas zasititi između obroka.

Može se konzumirati kao deo glavnog obroka kako bi vam pomogao da postignete svoje dnevne ciljeve proteina.

Iako neke vrste imaju više natrijuma ili masti, možete potražiti brendove koji imaju niže nivoe oba.

Sve dok pronađete brend kome verujete, a koji ima manje natrijuma i masti, konzumiranje konzervirane tunjevine nekoliko puta nedeljno može biti savršeno siguran i zdrav deo vaše svakodnevne ishrane.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas