Da li je dobro da više puta zamrzavamo meso?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li je dobro da više puta zamrzavamo meso?

Sveže meso se brzo kvari, a zamrzavanje je uobičajena metoda ako želite da ga čuvate duže vreme.

Zamrzavanje mesa pomaže u njegovom očuvanju, a zamrzavanje na temperaturama ispod -18 stepeni nekoliko dana može čak pomoći u smanjenju rizika od nekih bolesti koje se prenose hranom, kao što je toksoplazmoza.

Uprkos tome, postavlja se pitanje da li se meso može zamrznuti više puta?

Da li je bezbedno ponovo zamrznuti meso? Može se desiti da odmrznete meso, a zatim odlučite da ga ipak ne pripremate. U ovom slučaju, ponovno zamrzavanje mesa je bezbedno ako je odmrznuto meso čuvano u frižideru od prvog vađenja iz zamrzivača. Iako odmrzavanje u frižideru nije jedini način odmrzavanja mesa, to je najsigurniji metod ako mislite da želite da ponovo zamrznete sve ili bar deo.

Kao opšte pravilo, meso se može ponovo zamrznuti pod uslovom:

– ako se pravilno čuva u frižideru dok se odmrzava;

– ponovo se zamrzava u roku od 3-4 dana;

– ne ostavljajte van frižidera duže od dva sata;

– nije proveo više od jednog sata na temperaturi iznad 32 stepeni.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas