Da li je bolje da klima radi ceo dan ili da se pali i gasi?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Da li je bolje da klima radi ceo dan ili da se pali i gasi?

Da li znate kako da pravilno očistite klimu? Da li je bolje da radi ceo dan i koja je cena usluge? Dok neki ljudi ne mogu bez klima-uređaja, drugi ne podnose previše rashlađen prostor, ali jedno je sigurno, klima uređaj olakšava vruće letnje dane.

Šta možemo da uradimo sami, a šta majstor i da li je bolje da klima radi ceo dan ili da se pali i gasi.

Otkrivamo vam šta treba da radite kako bi vam klima duže trajala i bolje radila.

Možete sami da otvorite i izvadite filtere. Svako treba da radi ovo svakog meseca. Ne morate da brinete da će vam nešto pasti, samo treba da izvučete mreže.

Ako vidite da filteri nisu mnogo prljavi, dovoljno je da ih operete mlazom tople vode.

Nema potrebe za sapunom ili bilo kojim deterdžentom. Možete sa alkoholom, ali nije neophodno. Ostale delove možete da obrišete vlažnom krpom, a dublje ne možete.

Ceo proces treba da traje oko 45 minuta do sat vremena. Ovo je sasvim dovoljno za potpuno čišćenje klima uređaja. To je ono što sami možete da uradite. Za ostalo kontaktirajte majstora.

Trebalo bi da vodite računa o potrošnji električne energije, ali treba da zapamtite da kućni klima uređaji ne uvode svež vazduh spolja.

Postoje neki modeli koji to rade, ali su veoma retki. Prostoriju treba provetravati na svaka dva do tri sata, kako bi se izbegle glavobolje zbog nedostatka kiseonika u prostoriji. Ako vas boli glava, možda je klima bila prljava ili je prozor bio predugo zatvoren.

Najbolje bi bilo da klima radi non-stop, a ne da se pali i gasi svaki sat!

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas