Četiri koraka da zaštitite kosu tokom sunčanja: Uz pravilnu brigu neće biti „suva kao slama“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Četiri koraka da zaštitite kosu tokom sunčanja: Uz pravilnu brigu neće biti „suva kao slama“

Leto je vreme kada smo najviše izloženi suncu, a dok uglavnom govorimo o tome kako da zaštitimo kožu sunčevih zraka, često zaboravljamo na kosu i teme kože glave.

Ostavljanje kose nezaštićenom može dovesti do oštećenja kao što su lomljivost i suvoća, a takođe može dovesti do opekotina vlasišta od sunca. Zbog toga je važno da imate dvostruki pristup zaštiti od sunca, za kosu i kožu glave.

To znači da koristite kremu za sunčanje i sredstvo za zaštitu od toplote zajedno sa fizičkim barijerama kao što su šeširi sa širokim obodom i suncobrani kako biste blokirali sunce i pružili UV zaštitu vašoj kosi i vlasištu.

Zaštita kose od sunca

Održavajte kosu hidriranom

Pošto izlaganje suncu isušuje vašu kosu, važno je da kosa bude što je moguće vlažnija. Obavezno pijte puno vode pre nego što provedete dan na suncu i spakujte hidratantne grickalice poput voća i povrća sa visokim sadržajem vode. Na kosu nanesete proizvod za dubinsko hidriranje da biste zatvorili vlagu pre izlaganja suncu.

Ređe koristite šampon

Šamponiranjem kose svaki dan smanjuju se prirodnih ulja na vlasima, a ovo odsustvo prirodnih ulja za kožu glave može podstaći da vaše vlasište previše proizvodi sebum.

Nanesite SPF na svu izloženu kožu

Kada nanosimo kremu za sunčanje, težimo da se fokusiramo na lice i telo od vrata nadole. Ali, trebalo bi da kremu nanosima na sva izložena područja.

Koristite sredstvo za zaštitu od toplote na kosi
Proizvodi za kosu za zaštitu od toplote stvaraju barijeru bez težine između pramenova vaše kose i izvora toplote, bilo da je to presa za kosu ili sunce.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.