Često se trgnete tokom noći? Vreme buđenja može biti upozorenje da imate ozbiljan zdravstveni problem – obratite pažnju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Često se trgnete tokom noći? Vreme buđenja može biti upozorenje da imate ozbiljan zdravstveni problem – obratite pažnju

Naše telo je puno kanala kroz koje se energija usmerava ka celom telu. Ovi kanali se nazivaju meridijani, prema tradicionalnom kineskoj medicini.

Nije svejedno u koje vreme se tokom noći budite. Prema njihovim rečima, najkritičnije vreme je ono između 3 i 5 ujutru.

U nastavku pročitajte šta koje vreme buđenja znači.

Od 23.00 do 1.00

Ako volite da ranije idete na spavanje, pa se onda vrlo brzo probudite i to između ovog vremena, to znači da je „režim besa“ uključen. Tokom ovog vremena većina nas spava, ostavljajući za sobom sitničavost materijalnog sveta. Međutim, nekima od nas ne polazi za rukom da lako zaspimo ili se stalno budimo. Takozvani meridijan, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, koji se aktivira tokom ovih nekoliko sati je meridijan žučne kese. Ovaj meridijan je povezan sa migrenama i upornim glavoboljama. Patite li od njih?

Od 1.00 do 3.00

U ovo vreme se budi režim mržnje. Najčešće je mržnja prema sebi ono što uzrokuje ovaj problem. Meridijan koji je vezan za ovo vreme je jetreni. Da li imate problema sa jetrom, stomakom ili artritisom? Da li osećate da ova mržnja gori u vašem srcu?

Od 3.00 do 5.00

Buđenjem tokom ovog perioda telo doživljava najnižu temperaturu i sve bi trebalo da počiva u dubokom snu. Ako se iz nekog razloga budite redovno u ovo vreme, stvari mogu postati nezgodne. Pre svega, treba podsetiti da se u periodu od 3.00 do 4.00 ujutru dešavaju najmisteriozniji fenomeni. Zato se i zove „Sat veštica“. Za to vreme se aktivira Meridijan pluća koji se vezuje za osećaj slobode. Da li vam nešto blokira put? Da li vas napada anksioznost?

Od 5.00 do 7.00

U ovo vreme je uključen režim konfuzije. Iako bi mnogi mogli da se probude u ovo vreme i spremaju se za posao, neki pak ustaju mnogo kasnije.

Ako se stalno budite tokom ovog vremena, možda nešto nije u redu sa meridijanom debelog creva koji se aktivira tokom ovog sata. Ako se tokom ovog sata stalno budite, onda bi ovaj meridijan mogao da pati. Da li imate problema sa zatvorom, hemoroidima ili alergijama? Meridijan debelog creva je odgovoran za sistem „detoksikacije“ tela. Odlučite šta to treba da pustite.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.