Brnabić: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić: Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.

Brnabić je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.

„Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju“, istakla je predsednica parlamenta.

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

„Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava“, ukazala je Ana Brnabić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.