Brnabić posle sastanka sa sindikatima: Vlada radi sve za bolji status prosvetara

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić posle sastanka sa sindikatima: Vlada radi sve za bolji status prosvetara

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić se ponovo sastala sa reprezentativnim sindikatima prosvete i ponovila da Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.

Upravo zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, predsednica Vlade je rekla da će Vlada predložiti Protokol kojim će se predvideti povećanje plate za razredne starešine, kao i da će se istim iskazati težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Republici Srbiji do januara 2025. godine, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je istakla da je ova vlada sa povećanjem planiranim za januar 2024. godine prosvetnim radnicima podigla plate za 31 odsto, što je povećalo budžet Republike Srbije za prosvetu za čak 58 milijardi dinara.

Premijerka je objasnila da su vanredna povećanja od 5,5 odsto prosvetnim radnicima od 1. oktobra, odnosno 10 odsto od 1. januara 2024. godine odluke koje je Vlada Srbije donela sama, a ne kao posledica nekakvih pritisaka, navodi se u saopštenju.

Sastanku sa reprezentativnim sindikatima prisustvovali su ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas