Brnabić: Osobe sa invaliditetom su se fantastično uklopile u domaći IT sektor

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić: Osobe sa invaliditetom su se fantastično uklopile u domaći IT sektor

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da su se osobe sa invaliditetom fantastično uklopile u domaći IT sektor i postali važan segment rasta najbrže rastućeg sektora naše ekonomije.

Premijerka je, posle uručenja specijalizovanog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom Udruženju distrofičara Beograda, istakla da je sektor usluga, a posebno IT sektor, oblast u kojoj nema prepreka da se ljudi, kao što su recimo članovi Udruženja distrofičara, osposobe i osamostale.

„Kada smo krenuli da finansiramo prekvalifikacije za ljude koji nemaju nikakvo predznanje u informacionim tehnologijama, ili nisu završili stručne škole i fakultete, posebno smo osmislili prekvalifikacije za IT sektor za osobe sa invaliditetom“, navela je Brnabić.

Kako je objasnila, to je urađeno u saradnji sa nevladinim organizacijama.

„Oni su se fantastično uklopili u IT sektor. Postali su važan segment rasta najbrže rastućeg sektora naše ekonomije“, naglasila je Brnabić.

Istakla je IT sektor može da pruži različite načine da se bilo kakav invaliditet prevaziđe.

„Nastavićemo da radimo na tome, to je izuzetno važna komponenta samostalnog života i osamostaljivanja“, rekla je premijerka.

Ona je prisustvovala uručenju specijalizovanog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom Udruženju distrofičara Beograda.

Prisustvovali su i predsednik Udruženja distrofičara Beograda Dušan Trojanović, ambasador EU delegacije u Srbiji Emanuel Žiofre i direktorka Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge u Srbiji Mikela Telatin i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas