Brnabić: Opoziciji nisu bitni nikakvi važni datumi, njoj je važna samo ona sama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić: Opoziciji nisu bitni nikakvi važni datumi, njoj je važna samo ona sama

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas povodom opozicionog protesta u Beogradu organizovanog na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića da njima važni datumi ništa ne znače i da su opoziciji važni samo oni sami.

„To su pokazali i kada su na 15. godišnjicu početka pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji pokušali da opkole i zauzmu zgradu Predsedništva Srbije. Pokazali su i juče da se oni bave samo sobom i da im nacionalni interesi i stabilnost države nisu važni“, rekla je premijerka na TV Prva.

Ona je ocenila da opozicija koja protestuje i traži ponavljanje izbora ignoriše potrebe građana za minimum stabilnosti i predvidivosti.

„Oni su hteli izbore 17. decembra, a ne mi i mi smo u najboljem demokratskom maniru ušli u te izbore. Pričaju o neuređenim biračkim spiskovima i mahinacijama, a u tome ih demantuje zahtev za brze izbore, jer se takvi izbori traže kada mislite da ste u prednosti i da nema nejasnoća sa biračkim spiskovima i slično“, rekla je Brnabić.

Dodala je da sadašnji protesti nisu nikakva novost i da nakon svakih izbora uslede protesti opozicije i njihovi „leleci“ da je bilo mahinacija.

Ona je zapitala i kako je moguće da je bilo krađe i mahinacija kada je razlika između pobedničke liste „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“ i sledeće liste milion glasova.

„Spore jedne izbore, a druge ne. Ne govore o pokrajinskim, samo o beogradskim izborima“, istakla je ona.

Dodala je da se opozicija raduje što će se Evropski parlament baviti izborima u Srbiji, a kako je rekla, Šolakovi mediji ne prenose da su srpski izbori samo podtema današnje debate u Evropskom parlamentu.

Ocenila je i da su „pajtosi“ srpske opozicije u Evropi takvi da su svojevremeno pohvalili i Aljbina Kurtija za izbore na Kosovu i Metohiji koji su održani u kontejnerima i pod dugim cevima.

Navela je i da je izbore u Srbiji pratio rekordan broj posmatrača, 5.700 od kojih je međunarodnih bilo 475, a da su samo dvojica od njih rekla da je bilo problema.

„Šider je bio na četiri biračka mesta i potpisao zapisnike sa njih, prema kojima nije bilo nepravilnosti, a posle je na N1 i Novoj pričao da ono što je video u Srbiji, nije video nigde“, napomenula je Brnabić.

Ona je istakla da, iako Srpska napredna stranka može sama da formira vlast, stranka se rukovodi molbom predsednika Aleksandra Vučića i predsednika naprednjaka Miloša Vučeviča da se zarad stabilnosti i inkluzivnosti jakog fronta za put napred, ide u širokim koalicijama.

Dodala je da očekuje da će nova Vlada Srbije biti brzo formirana i najavila da će u subotu biti predstavljeni važni projekti koji će biti realizovani narednih godina.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas