Brnabić: Opozicija u Srbiji za događaje na KiM optužuje Vučića, a abolira Kurtija

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić: Opozicija u Srbiji za događaje na KiM optužuje Vučića, a abolira Kurtija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija zbog najnovijih događaja na KiM zahtevati održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i navela da opozicija i opozicioni mediji u Srbiji za situaciju okrivljuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aboliraju premijera privremenih prištinskih intitucija Aljbina Kurtija, kome je glavni cilj etničko čišćenje KiM.

“Sednica Saveta bezbednosti i dalja borba za naš narod na KiM neće biti laka i ja mogu da razumem šta radi Kurti, ali ne mogu da shvatim zašto nema oštrije reakcije međunarodne zajednice, a posebno me zabrinjava što u Beogradu i centralnoj Srbiji postoje određene političke opcije i mediji koji se trude da pokušaje etničkog čišćenja KiM iskoriste za borbu protiv Aleksandra Vučića. Takođe, i da svaki put kada Kurti uradi nešto ovako i dovede do dalje eskalacije da to iskoriste da sa jedne strane aboliraju poteze Kurtija da bi za to optužili Aleksanda Vučića”, rekla je ona gostujući na TV Prva.

Istakla je da je sinoć morala da reaguje na, kako je rekla, brutalne i nepatvorene laži koje šire Šolakovi mediji koji, kako je navela, dovode razne analitičare i diplomate koji aboliraju Kurtija i optužuju Vučića i govore da je ovo što se dešava deo Ohridskog sporazuma.

“Svi u Evropskoj uniji su rekli da ovo nikada nije bilo ni predmet konsultacija, a kamoli da je nešto dogovoreno”, rekla je Brnabić i dodala da ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji nije razmatrano u dijalogu.

Prema njenim rečima, opozicija u Beogradu i opozicioni mediji ne samo da optužuju Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, već aboliraju Aljbina Kurtija.

“To ne radi ni Nemačka, ni Amerika, ni Velika Britanija, ni niko u svetu, samo naša, nažalost naša opozicija i naši opozicioni mediji”, rekla je Brnabić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.