Brnabić: Od mišljenja sveta o bojkotu više me interesuje stav građana Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Brnabić: Od mišljenja sveta o bojkotu više me interesuje stav građana Srbije

Potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je da ne može da govori u ime OEBS-a kakav će stav imati prema najavama dela opozicije o bojkotu izbora i istakla da je više zanima šta misle građani Srbije o tome.

„Više me zanima šta misli naš narod o tome i kako smo došli u suludu situaciju da bojkotom izbora prete ljudi koji su tražili hitne te iste izbore, pa mi sada te izbore imamo zato što smo im izašli u susret i raspisali vanredne izbore za decembar 2023. godine“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS.

Ona je rekla i da joj je teško da poveruje da bi OEBS ikada, posebno u okolnostima kada vlast konstantno poziva opoziciju na dijalog, mogao da reaguje drugačije osim da pozdravi napore vlasti za pronalaženje kompromisa.

„Teško mi je da poverujem da OEBS ikada, posebno u okolnostima u kojim stalno pozivamo na dijalog i pokušavamo da pokažemo u kojoj meri smo spremni za dogovore, u kolikoj meri smo fleksibilni da izađemo u susret, da bi se našao kompromis. Teško mi je da pomislim da OEBS tako nešto može bilo šta osim da pozdravi“, rekla je Brnabić na pitanje da su se u medijima pojavila saznanja o tome da su gotovo sve zapadne zemlje, uključujući i Brisel, apsolutno protiv ideje o bojkotu pristupa na izborima, a posebno protiv plana da se ti izbori sprovedu silom.

Na pitanje da li ima neke informacije o tome kakav je stav šefa OEBS-a Jana Bratua sa kojim se sastala, naglasila da ne zna kakav će biti njihov stav, i da ne može da priča u njihovo ime.

Brnabić je naglasila da je važno da se ne zaboravi kako se došlo u ovu situaciju kao i da se potpuno jasno kaže da oni koji su tražili vanredne beogradske izbore sada žele da ih bojkotuju.

„Jer izborni uslovi se nisu promenili i birački spisak se nije promenio. Ni kontrola biračkog spiska, ni transparentnost biračkog spiska se nije promenila. Upravo suprotno, samo je nešto bolje“, rekla je ona i naglasila da je opozicja odbila ponudu da rade zajedno da dodatno unaprede izborne uslove.

„Što se tiče toga da će silom sprečiti izbore, to je jednostavno nemoguće i ja im savetujem da to ne pokušavaju“, naglasila je ona i ocenila da nije normalno da neko kaže da će silom sprečiti izbore, a svoju političku grupaciju zovu „Srbija protiv nasilja“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.