Blizu milijardu dinara za razvoj sportske infrastrukture u Vojvodini

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Blizu milijardu dinara za razvoj sportske infrastrukture u Vojvodini

U periodu od 2016. do 2023. godine uloženo je 952 miliona dinara u sportsku infrastrukturu putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kako bi se rekonstruisali i opremili brojni objekti na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Za ovih 7 godina, u ruralnijim područjima u Vojvodini intenzivno je rađeno na razvoju i unapređenju školske sportske infrastrukture, javnih sportskih terena i centara za profesionalne sportiste. I u gradovima u Vojvodini su rekonstruisani i opremljeni sportski objekti.

Pokrajinska vlada je 14. juna uručila ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara, za realizaciju čak 57 projekata u vrednosti od 225 miliona dinara.

Čak 39 projekata odnosi se na školske objekte, dok preostalih 18 obuhvata javne sportske objekte, koji se sprovode uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sredstva su izdvojena za: Sanaciju i opremanje sportskih terena u OŠ „Petefi Šandor” u Bečeju, sanaciju terena za košarku u ETŠ „Mihajlo Pupin” u Novom Sadu, izgradnju pomoćnog objekta FK „Tisa” u Padeju, postavljanje novog parketa za fiskulturnu salu u OŠ „Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, sanaciju i adaptaciju sportske hale u Crvenki, izgradnju sportskog objekta s pratećim sadržajima u Novom Miloševu, rekonstrukciju Gradske hale „Mostonga” u Somboru, sanaciju sportskih terena u OŠ „Kosta Trifković” u Novom Sadu, investiciono održavanje i opremanje školskog objekta OŠ „Žarko Zrenjanin” u Kikindi, adaptaciju postojećeg fudbalskog terena i objekta za sport i fizičku kulturu FK „Bačka” u Molu, sanaciju otvorenog sportskog terena u Čortanovcima i za druge projekte.

Pored toga, obezbeđena su sredstva za sanaciju i opremanje sportskih terena u osnovnim školama u čak 18 mesta. Novom Sadu, Sremskoj Kamenici, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Nadalju, Beloj Crkvi, Karavukovu, Vršcu, Senti, Žitištu, Bukovcu, Melencima, Hrtkovcima, Pačiru, Opovu, Srpskoj Crnji, Zrenjaninu, Pećincima i Gakovu.

Ovo su neka od značajnih sredstava koja su izdvojena za sportsku infrakturu:

– Završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu – 170 miliona dinara;

– Finansiranje druge faze projekta izgradnje hale u Crepaji – 229,3 miliona dinara;

– Nastavak radova na rekonstrukciji Gradske hale “Mostonga” u Somboru – 123 miliona dinara;

– Sportske tereni u okviru Špicer bašte u Beočinu – 10,6 miliona dinara;

– Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske hale u Irigu – 6,6 miliona dinara;

– Izgradnja hale u Cerpaji omogući će kvalitetnije uslove za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom, ali i razvoj školskog sporta. Za finansiranje druge faze projekta;

– izgradnje hale u Crepaji Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine opredelila pomenuta sredstva.

Rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu omogućiće da se u ovom gradu organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi, dok su ulaganja zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina.

Gradska hala “Mostonga” u Somboru biće najmodernija sportska hala u ovom delu naše zemlje, sa ciljem da se stvore što bolji uslovi za razvoj sporta, košarke, za treninge i mlade nade sporta. Pored toga, u ovoj godini, Pokrajinska vlada je investirala 750 miliona dinara u projekte na teritoriji Sombora, dok je po pitanju Gradske hale “Mostonga”, Grad Sombor finansirao izgradnju pokretne teleskopske tribine, u iznosu od 12 miliona dinara.

Obnovljene otvorene sportske terene u okviru Špicer bašte u Beočinu je u potpunosti finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Svi meštani Beočina dobili odlične sportske terene, rekonstruisane tribine, sređene klupe, nadstrešnicu i druge mobilijere.

Početkom ove godine, na sednici Pokrajinske vlade doneto je rešenje da se Opštini Irig usmeri 6,6 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju sportske hale u Irigu. S obzirom da Irig na svojoj teritoriji nema sportsku halu, izgradnja iste doprineće razvoju sporta i fizičke aktivnosti u Irigu.

Po pitanju sportske infrastrukture, predviđeno je i da će radovi na Sportskoj hali u Inđiji biti gotovi do kraja ove godine. Njihova ukupna vrednost iznosi 680 miliona.

Pored toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, obezbedila i sredstva za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu. Vrednost radova iznosi 638,7 miliona dinara, a s obzirom da je Novi Kneževac jedna od opština u Vojvodini koja nema sportsku halu, izgradnja iste doprineće razvoju sporta i u ovoj opštini.

Takođe, bitno je istaći da je Pokrajinska vlada obezbedila čak 219 miliona dinara za obnovu 42 osnovne i srednje škole u Vojvodini koje su oštećene u nevremenu sredinom jula.

Lepa vest je i da će u bliskoj budućnosti, svi Rumljani, dobiti međunarodni kampus za basket tri na tri.

Značajna ulaganja u sportsku infrastrukturu na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine imaju za cilj unapređenje kvaliteta sportskih objekata i opreme, radi povećanja fizičke aktivnosti građana, naročito dece ali i stvaranja boljih uslova za naše sportiste.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.