Begović u UN na forumu o nauci, tehnologiji i inovacijama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Begović u UN na forumu o nauci, tehnologiji i inovacijama

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović rekla je danas, na šestoj sesiji Devetog partnerskog foruma o nauci, tehnologiji i inovacijama za ciljeve održivog razvoja (STI Forum) u UN, da je Srbija zemlja naprednih tehnologija, koja ulaže u tehnologije i koja ima izuzetno visok procenat i obrazovanih žena i žena u nauci.

Sesija „Unapređivanje održivog razvoja uz naučna i tehnološka rešenja usmerena na žene“, obuhvatila je važne teme kao što su rodna ravnopravnost i naučni razvoj, promovisanje održivog razvoja i napredaka u odnosu na ciljeve održivog razvoja, saopšteno je iz Ministarstva.

Učešće Begović bilo je prilika da kao predstavnica Srbije prezentuje dobre rezultate u ovim oblastima, koji se odnose na žene.

„Danas smo učestvovali na panelu koji je vezan za položaj žena i devojčica u obrazovanju i u nauci. Upravo to predstavlja jedan od 11 ciljeva održivog razvoja, a tiče se konkretno obezbeđivanja jednakosti za devojčice i žene kako bi mogle da učestvuju u aktivnostima koje su vezane za nauku, tehnološki razvoj i inovacije“, rekla je Begović.

Dodala je da je na forumu predstavljeno stanje u Srbiji, kao i da uvek sa ponosom razgovara o prisustvu žena u nauci, koji je u Srbiji na izuzetno visokom procentu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.