Bakić: Subotica pokazala veliku odgovornost

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Čestitka gradonačelnika Bakića povodom Jovanjdana

Građani Subotice su se, na jučerašnjem referendumu, izjasnili sa 59,71 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u delu koji se odnosi na pravosuđe. 31.892 Subotičana sa pravom glasa, koji čine 25,1% ukupnog biračkog tela u našem gradu, podržalo je ustavne promene.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić zahvalio se svima koji su izašli i izjasnili se na jučerašnjem referendumu koji je protekao u najboljem redu i u demokratskoj atmosferi. Prema podacima kojima raspolaže, naveo je Bakić, na glasačka mesta izašlo je 31.892 građana, što je 25,1% ukupno upisanih u birački spisak na teritoriji grada. On se posebno zahvalio svim sugrađanima koji su, zaokruživši DA na glasačkom listiću, dali podršku potvrđivanju Akta o promeni Ustava. „Takvih je bilo 18.392 ili 58,4% , prema podacima kojima raspolažem. Ovakvim rezultatom Subotica je vrlo blizu republičkog nivoa izlaznosti ali i podrške unapređenju našeg pravosuđa, za šta je, na nivou države, glasalo 61,8% izašlih“ rekao je Bakić i dodao: „Naš grad je pokazao veliku odgovornost i demokratski kapacitet, a pre svega jedno zdravo poverenje u državu Srbiju, njene institucije i njenu politiku. Subotičani su verovali predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koji nas je pozvao da podržimo predložene promene Ustava. To poverenje on je nebrojeno puta zaslužio i potvrdio da njegove procene i njegovi predlozi jesu uvek u interesu zemlje i svih njenih građana.“

Kako je naglasio Bakić, „Subotica pamti podršku koju je dobila od predsednika Vučića za važne razvojne, infrastrukturne, privredne i kulturne projekte, za stabilnost naših javnih finansija i jačanje kapaciteta grada na svim nivoima.“ Subotica zna da prepozna i podrži ono što je dobro za Srbiju i onog kojem je dobrobit Srbije uvek na prvom mestu, rekao je Bakić.

Gradonačelnik Subotice sa sigurnošču ističe „da će Subotica u aprilu pokazati još veću i jedinstveniju odlučnost da naša zemlja nastavi putem dostojanstva, stabilnosti i razvoja, predvođena Aleksandrom Vučićem“, i napominje da su političke grupacije koje su pokušale da izazovu sumnju u prirodu predloženih ustavnih promena, tražeći u takvoj manipulaciji šansu za opstanak na političkoj sceni, još jednom poražene, čime im je narod poslao snažnu poruku o tome kome veruje i koga podržava.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas