Bahata vožnja sa neverovatnim krajem i kaznom: „Ako ne proda auto, biće mu oduzet!“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Vlasnik BMW-a 440i iz Ludvigsburga, nedaleko od Štutgarta, jurio je prebrzo putem kad ga je spazila policijska patrola. Odlučio je da pokuša da im pobegne i u tome je uspeo.
da ga sustignem. Na kraju sam odustao, jer nisam mogao da nastavim bezbedno da vozim brzinom od 120 km/h – rekao je policajac koji je gonio vozača BMW-a.

Tokom bega, prekršilac je jurcao Ludvigsburgom, prolazio kroz crvena svetla, pa čak i vozio trotoarom.

Kada je kasnije uhapšen, 23-godišnjak je u svojoj odbrani priznao samo da je vozio prebrzo, rekavši kako se uspaničio videvši policiju, kao i da je bio pod stresom izazvanim pandemijom.

Takođe je rekao da radi za veliku auto-kompaniju, ali da je tokom pandemije stradao privatno i poslovno. Pandemija mu je uzrokovala značajan pad prihoda u prodaji automobila, pa sada radi i po 16 sati dnevno, te je zato pod velikim stresom.

Sud je gotovo u potpunosti odbacio njegovu odbranu, a jedina stvar koju je sud prihvatio kao olakšavajuću okolnost je da je od izvršenja prekršaja dobrovoljno krenuo na psihijatrijsku terapiju, piše Index.

Epilog je da će morati da plati nekoliko kazni, a i na godinu dana će mu biti oduzeta vozačka dozvola.

Međutim, verovatno mu je najteže pala sudska odluka da proda svoj BMW u kome je bežao policiji. Za to ima rok od tri meseca, a nakon prodaje je dužan da uplati 7.000 evra u državni budžet.

Ako pak auto ne proda – biće mu oduzet.

Ova poslednja kazna mu je izrečena kao vaspitna mera, mišljenja je sudija An Bolašer koja je pri izricanju presude kazala: „Brzi auto nije igračka, već postaje oružje. Mladić je tokom bega lako mogao da povredi majku sa kolicima ili pešaka.“

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas