Aktivnosti kojima možete sagoreti kalorije cele jeseni!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Aktivnosti kojima možete sagoreti kalorije cele jeseni!

Iako jesen sa sobom nosi niže temperature, vreme je i dalje savršeno za aktivnosti na otvorenom.

Ako niste ljubitelj teretane i treninga u dvorani uopšte, onda vas sigurno zanima lista aktivnosti kojima možete sagorevati kalorije na otvorenom tokom cele jeseni.

Ovde se ne radi o nekim novim aktivnostima, ali uvek je dobro da se podsetite kako možete da provodite vreme napolju i činite dobro svom zdravlju i telu.

Aktivnosti kojima možete sagoreti kalorije cele jeseni su:

Hodanje

Hodanje je jednostavna aktivnost koja ima čitav niz zdravstvenih prednosti. Možete prošetati po komšiluku, lokalnom parku, nasipu… Važno je samo da se krećete. Da biste bili sigurni da ćete ići u šetnju, već ujutru možete dogovoriti sa partnerom, prijateljem, decom… zajedničku šetnju u nekom trenutku dana.

Biciklizam

A ako ne želite da hodate, biciklizam je još jedna aktivnost u kojoj možete uživati tokom jeseni. Uz malo truda, možete sagoreti pristojan broj kalorija za sat vremena.

Planinarenje

Planinarenje možda nije izvodljivo svaki dan, ali vikendi mogu biti rezervisani za odlazak u brda. Samo jedan sat trekinga, koji je mešavina hodanja i pešačenja, može sagoreti više od 500 kalorija, u zavisnosti od težine uspona i težine ranca koji nosite.

Trčanje

Čak i pet minuta trčanja dnevno može značajno doprineti vašem zdravlju i kondiciji. Zahvaljujući trčanju mozak bolje radi, raspoloženje se popravlja, san je bolji, krvni pritisak je niži, smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Sportovi na otvorenom

Fudbal, košarka, border, badminton… Sve su to aktivnosti koje možete da radite na otvorenom tokom cele jeseni. U ovom trenutku, jedino što je važno je da će vam trebati društvo. Pored toga što ćete učiniti nešto dobro za svoje zdravlje i sagoreti kalorije, imaćete mnogo zabave.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.