5 efikasnih vežbi za mršavljenje: Najbolje rezultate daje jutarnji trening

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
5 efikasnih vežbi za mršavljenje: Najbolje rezultate daje jutarnji trening

Jedan od najboljih načina da započnete svoj dan jeste zdav obrok i, naravno, vežbanje. Na ovaj način postići ćete ne samo željenu težinu nakon nekog vremena, već i dobro raspoloženje i dovoljno energije tokom dana. Evo koje prednosti ima jutarnje vežbanje i koje vežbe su najefikasnije za početak dana.

Jutarnje vežbanje ima mnogo prednosti i pozitivnih efekata na fizičko i mentalno blagostanje. Ovo su samo neki od njih:

-Ubrzava metabolizam što dovodi do povećanog sagorevanja kalorija tokom dana, a to može pomoći u gubitku težine;

-Pomaže regulaciju biološkog ritma podstičući konzistentan ciklus spavanja i buđenja i potencijalno poboljšava kvalitet sna;

-Podstiče proizvodnju endorfina, poboljšava raspoloženje i smanjuje nivo stresa i anksioznosti;

-Ovo su neke od najefikasnijih jutarnjih vežbi koje pomažu u gubljenju kilograma, prema savetima trenera Jašana Vija.

Džamping džeks vežba

Stanite tako da su vam stopala postavljena jedno uz drugo, a ruke sa strane. Izvršite brzi skok, istovremeno široko raširite noge i podignite ruke iznad glave. Vratite se u početni položaj tako što ćete ponovo skočiti, ponovo spojiti stopala i spustiti ruke u stranu.

Visoka kolena

Raširite stopala u širini kukova da biste uradili ovu vežbu. Započnite pokret džogiranja u mestu dok pri svakom koraku podižete kolena što je više moguće. Održavajte brz tempo, predlaže Vij.

Burpi

Počnite u stojećem položaju, a zatim se spustite u čučanj, stavite ruke na tlo i ispružite stopala u položaj daske. Napravite sklek, a zatim brzo vratite stopala u položaj čučnjeva. Pomerite se nagore u skok i ispružite ruke iznad glave.

Planinari

Počnite u položaju daske, sa rukama poravnatim ispod ramena. Naizmenično povlačite kolena ka grudima u pokretu poput trčanja. Držite svoje stomačne mišiće aktivnim i održavajte dosledan tempo tokom vežbe.

Plank

Da biste radili plank, počnite u položaju za sklekove, sa potpuno ispruženim rukama, sklopljenim laktovima i nožnim prstima koji podržavaju telesnu težinu.
Uverite se da vam je telo u pravoj liniji od glave do peta i zadržite položaj koliko god možete.

Ove vežbe angažuju više grupa mišića, povećavaju broj otkucaja srca i doprinose efikasnom sagorevanju kalorija. Vežbe visokog intenziteta poput skakanja i burpija poboljšavaju funkciju srca i pluća, smanjujući rizik od kardiovaskularnih bolesti, kaže Vij.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.